Hallo wereld!

Je zult me niet geloven, maar dit is de zoveelste blog die ik probeer op te starten. Telkens heb ik het om een of andere reden niet volgehouden tot een volwaardig iets.

Deze poging is de allerlaatste.

Ik zit op dit moment met zoveel ideeën en inspiratie. Daarom is het nu meer het moment om eindelijk te starten tot een volwaardige blog – iets – of zoiets in de stijl van je weet wel. Deze poging is de allerlaatste. Indien het slabakt mag je deze website even hacken totdat hij eruit ziet als een Craigslist-pagina.

Waarover ga ik bloggen ?

Over dingen die ik tegenkom, die me ergeren. Wat ik die dag heb gegeten, met foto’s ! (NOT)
Ik tracht vooral de items aan te brengen rond online ondernemen, webdesign, Google zoekmachine optimalisatie, WordPress, allround business-tips. Allemaal verpakt in een bescheiden jasje want ik ben heus niet een expert of guru. Laat ons stellen dat ik mijn weg vind in dergelijke zaken.

Het doelpubliek ?

Iedereen die zich verveeld. Iedereen die eens een vuile mop wil lezen over een html-bestand.
Serieus nu: iedereen die bezig is met online ondernemen. Of zaakvoerders van fysieke winkels die “iets meer willen doen met hun website” dan louter hun website ophangen als een digitaal online naamkaartje.
Er zullen zowel technische als niet technische artikels verschijnen. Dus smijt mijn blog niet meteen in de ‘never-again-leeslijst’ als een bepaald artikel je niet meteen interesseert of dat het te technisch is.

Waarom ik ga bloggen ?

Hoofdreden: omdat ik graag dingen aanleer aan mensen. Dingen en kennis delen geeft zoveel kennis terug.
De tweede reden is om mezelf te testen. Als ik een artikel wil schrijven over een bepaald thema zal ik extra onderzoek moeten doen; ‘lees’ bijleren over dat thema. Deze blog is dus ook een zelf-reflectie voor mezelf; een logboek over de dingen die ik mezelf ook aanleer.

Ik zweer geen moeilijke woorden te gebruiken.

Als je bezig bent met online ondernemen en webdesign stuit je al snel op vakjargon. Ok, dat zal zo in elk ‘technisch’ beroep ongeveer wel zijn.
Maar ik hou het liever simpel en zal proberen mijn artikels ‘begrijpbaar’ te noteren zodat ook een niet-marketingmens de essentie van het artikel kan meenemen.
Dit doet me altijd denken toen ik mezelf voorstelde aan een potentiële klant. Ik schudde hem de hand en zei: Dag, ik ben Dave Loodts en ben front-end WordPress designer. De klant rolde met de ogen en stelde de vraag terug: oei en ik zocht een webdesigner.
Met ander woorden: niet al teveel vakjargon en indien zo hoop ik dit mooi te verwoorden.